MOBIEL : 06-28340234
TELEFOON : 010-4266409

Zuider Gymnasium

Het Zuider Gymnasium gebouw kent een rijke historie en is opgeleverd in 1939, en is vooral bekend als ziekenhuis. Het ziekenhuis deed in de 2e wereld oorlog dienst voor de verzorging van gewonde soldaten, en is zelfs een keer bezocht door Herman Göring (de rechterhand van Adolf Hitler) die tijdens zijn bezoek tot vermaak van het personeel vast kwam te zitten in de lift. In 1974 is het ziekenhuis naar aanleiding van de branden bij Shell Pernis zich gaan specialiseren als brandwonden centrum.

Op 11 juli 2017 werd bekend dat het voormalige Zuider ziekenhuis nu definitief geschikt zal worden gemaakt voor het Zuider Gymnasium. Deze school heeft nu circa 500 leerlingen en de verwachting is dat dit aantal nog verder zal groeien. In het gebouw zijn 21 lokalen en een gymzaal. Het gebouw is begin 2020 gereed opgeleverd. In het complex zijn zelfs werkplekken voor ondernemers, eengezinswoningen en appartementen.

Natuurlijk zijn wij van Schilderbedrijf de Bruin uit Schiedam maar wat trots dat wij het onderhoud van dit monumentale pand morgen verzorgen, en zoals altijd doen wij dat met veel passie en plezier. Wij hebben de stalen ramen van het Zuider Gymnasium behandeld in een 2 componenten verf met een aluminum/ijzerglimer, sigma cover 350 grond laag, en daarna afgelakt met sigma dur 520.

Bent u ook geïnteresseerd wat wij van Schildersbedrijf de Bruin uit Schiedam voor u kan betekenen? Neem dat gerust vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Misschien vind je dit ook leuk ...